Wat is vapen?

WAT IS VAPEN?

Vapen is het omzetten van vloeistof in een damp die je kunt inhaleren. Een e-sigaret of vaper is een apparaat met batterijen dat de e-vloeistof verwarmt en verandert in damp zonder enige verbranding of rook.

 

WAT IS VAPEN DAN PRECIES?

Het eenvoudige antwoord is: het inademen van damp die geproduceerd wordt door e-sigaretten. Deze e-sigaretten worden ook wel ‘vapes’ genoemd.

Voor de meeste e-sigaret gebruikers (beter bekend als vapers) is het een alternatief voor roken.

De meeste mensen gebruiken producten die nicotine bevatten, maar er bestaan ook nicotinevrije versies. Het vapingproces omvat het verhitten van een vloeistof – die meestal nicotine en smaakstoffen bevat. Deze damp is vrijwel geurloos en wordt door de gebruiker ingeademd. En omdat er geen tabak aan te pas komt, krijgen de vape-gebruikers hun nicotine binnen zonder ongewenste bij-effecten zoals de rookgeur, as en vergeling.

KORTE GESCHIEDENIS VAN VAPEN

NEW YORK 1927

Het lijkt misschien alsof de technologie achter elektronische sigaretten zeer geavanceerd is en slechts een aantal jaar bestaat. Maar niets is minder waar. Voor de eerste ‘elektrische verdamper’ werd namelijk al in 1927 in New York een patent ingediend.

CHINA 2003

Hoewel wetenschappers al tientallen jaren met het idee experimenteerden, kwam vapen pas in 2003 echt van de grond, toen een Chinese medische onderzoeker de eerste e-sigaret produceerde.

WERELDWIJD

Inmiddels is er al een breed assortiment aan e-sigaretten en vapes beschikbaar dat almaar lijkt te groeien. Niemand weet wat de toekomst in petto heeft, maar één ding is zeker: er zullen meer ontwikkelingen volgen op het gebied van e-sigaretten.

Find a store

Search by city*