Hoe werkt een vape?

Hoe werkt een vape.

Voordat we de verschillende soorten vapes bekijken, beginnen we met de basis: wat is een vape, hoe werkt een vape en waar zijn de verschillende onderdelen van gemaakt?

Hoe Vapes werken

Een vape wordt ook wel een e-sigaret, e-smoker, vape, vape-pen of vape pod genoemd. Het is een apparaat dat een klein, intern verwarmingselement en een coil bevat om een ​​e-vloeistof te verwarmen en om te zetten in damp. Deze damp kan worden ingeademd en kan smaakstof en nicotine bevatten.

Vape onderdelen

Vapes bestaan ​​uit vier hoofdonderdelen: een mondstuk, batterij, e-vloeistofcontainer en verwarmingselement. Hoewel elk apparaat alle vier de onderdelen heeft, is de configuratie afhankelijk van het model dat je gebruikt.

BATTERIJEN VAN VAPES

Aan het ene uiteinde van de vape vind je de batterij, die het apparaat van stroom voorziet. Ook activeert deze batterij het verwarmingselement dat de e-vloeistof omzet in damp omzet. De meeste vapes werken op lithium-ionbatterijen zodat deze oplaadbaar zijn.

Er zijn twee soorten batterijen: handmatige en automatische batterijen. Met handmatige batterijen druk je op een knop terwijl je inademt om het verwarmingselement te activeren. Automatische batterijen worden daarentegen automatisch geactiveerd als je inhaleert.

Oplaad batterij

Hier is additionele informatie die je moet weten over batterijen die gebruikt worden in een vape:

Voltage: bepaalt hoeveel stroom wordt gebruikt. Meer stroom = meer damp.

mAh (milliamp per uur): de tijdsduur tussen oplaadbeurten. Hoe hoger de mAh, hoe meer vermogen de batterij heeft en hoe langer het duurt voordat je het apparaat weer moet opladen.

Opladen: oplaadbare batterijen worden meestal opgeladen met behulp van een elektrische USB-lader die bij het apparaat wordt geleverd. De batterijen van verschillende apparaten hebben over het algemeen verschillende opladers nodig.

 

Afbeelding van een verwarmingselement

Verwarmingselement

VERDAMPINGS- EN VERWARMINGSELEMENTEN: ATOMIZERS & COILS

De batterij wordt aangesloten op de atomizer, die het verwarmingselement van de e-sigaret bevat. Dit is meestal een dunne metalen spoel die ook wel ‘coil’ wordt genoemd. Wanneer het apparaat wordt geactiveerd, warmt de batterij de coil op. Een katoenen watje in de atomizer absorbeert de e-vloeistof uit de container en verandert de vloeistof in damp wanneer het in contact komt met de coil. In sommige apparaten zijn de atomizer en de e-vloeistofcontainer afzonderlijke stukken, in andere apparaten is de atomizer / coil geïntegreerd in de vulling van de e-vloeistof zelf (bekend als cartomizers, clearomizers, cartridges, capsules of tips).

E-LIQUID CONTAINERS: TANKS & CARTOMIZERS

Aan het uiteinde van je vape vind je de e-liquid container. Hierin wordt de nicotinevloeistof opgeslagen vóór verdamping. Er zijn twee hoofdtypen e-liquid containers; voorgevulde e-liquid pods en hervulbare tanks. Deze hervulbare tanks (ook wel open tanks of open systemen genoemd) kunnen worden aangevuld door e-liquid vanuit een navulfles zelf rechtstreeks in de tank te gieten. E-liquid pods (ook cartomizers, capsules, cartridges, e-tips of gesloten systemen genoemd) houden zowel de e-liquid als de atomizer in een voorgevulde, verzegelde wegwerpcontainer.

Cartomizers die transparant zijn, worden clearomizers genoemd. Deze clearomizers maken het mogelijk voor de vaper om te zien hoeveel e-vloeistof er nog over is. Hervulbare tanks bieden meer veelzijdigheid omdat veel verschillende e-liquids met hetzelfde apparaat kunnen worden gebruikt, terwijl cartomizers meer gemak en minder onderhoudsintensief zijn omdat ze snel en gemakkelijk te vervangen zijn.

Zoek een winkel

Zoek op stad*