E-liquid

E-LIQUID

E-liquid (ook bekend als e-vloeistof, vape juice of e-juice) is de vloeistof die zich in de patroon, capsule of tank bevindt en die wordt verwarmd en verdampt door een vape of e-sigaret. E-liquid bevat meestal propyleenglycol, plantaardige glycerine, smaakstoffen, water en nicotine (tenzij de e-liquid geen nicotine bevat).

Zowel propyleenglycol (PG) als glycerine (VG) zijn kleurloze vloeistoffen die worden gebruikt als dragers voor de aroma’s en nicotine.

E-liquids zijn er in een breed scala aan smaken en nicotinesterktes.

E-Liquid

E-liquid

E-CIG Navullingen

E-liquid navullingen worden geleverd in een cartridge (ook wel cartomiser, clearomiser of capsule genoemd) of in een fles. Je vraagt je wellicht af: hoe lang doe je met een vape vulling? Dat is moeilijk om te zeggen, omdat dit van je vapegedrag afhangt. Een batterij met een hogere potentie gebruikt namelijk meer e-liquid om dikkere damp te kunnen produceren.

Cartridges worden gebruikt in gesloten systemen (zoals cigalikes en vape-pennen met gesloten tank), en worden vooraf gevuld. Dat voorkomt dat de cartridges worden aangevuld met andere e-liquids. Wanneer de cartridge leeg is, vervang je deze door een nieuwe cartridge. Zonder gedoe en rommel.

Open tank apparaten kunnen alleen worden aangevuld met flesjes e-liquid. Deze flesjes giet je handmatig in de tank of clearomiser van het apparaat. De flesjes met e-liquid zijn over het algemeen verkrijgbaar in een breder scala aan smaken en sterktes dan cartridges. Maar daarentegen vereisen open tank apparaten meer onderhoud dan gesloten systemen.

Het is belangrijk om de e-juice tank regelmatig grondig schoon te maken, met name tijdens het wisselen van smaken. Op die manier voorkom je ‘flavour ghosting’: het proeven van hints van een eerder smaakje nadat je naar een nieuwe smaak bent overgeschakeld.

Zoek een winkel

Zoek op stad*